Meest recente artikelen

Deze 8 producten zijn supergezond voor je hart

Gezond

  • Deel dit artikel:
Deze 8 producten zijn supergezond voor je hart Artikel

Je hart gezond houden is dé sleutel tot een gezond leven. Dat je best niet kan roken, stress moet beperken en regelmatig moet bewegen wist je al. Maat wist je ook al dat deze 8 voedingsmiddelen een positief effect hebben op je hart?

Algemeen

  • Eet veel groenten en fruit: minstens 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag.
  • Eet gevarieerd en niet te veel.
  • Doe rustig aan met verzadigde vetten en zout.
  • Drink voldoende water. Je zou zo’n 1,5 liter per dag moeten drinken.
  • Drink alcohol met mate. Vrouwen mogen maximaal 1 glas alcohol per dag drinken, mannen 2.

8 producten die super zijn voor je hart

Spinazie en andere groene groenten

Hoe groener de groente, hoe gezonder! De kleur wordt namelijk bepaalt door fytochemicaliën, die werken als antioxidant en ons beschermen tegen vrije radicalen. Dank aan groenten als spinazie, andijvie, broccoli, paksoi,…

Bessen

Alle bessen zijn gezond, maar eet vooral bosbessen, blauwe bessen, braambessen, frambozen en veenbessen. Zij barsten van flavonoïden en andere antioxidanten.

Wilde zalm en andere vette vissen

Vette vis is rijk aan gezonde onverzadigde vetten en vetzuren als omega 3. Die laatste helpt hartritmestoornissen en aderverkalking voorkomen, waardoor het risico op een hartinfarct verkleind. Andere vetten vissen naast zalm zijn bijvoorbeeld makreel, paling, sardines en haring.

Onbewerkte noten en zaden

Walnoten, amandelen, pijnboompitten,…: ze zijn niet alleen lekker maar ook supergezond! Noten, zaden en pitten bevatten veel onverzadigde vetten en vetzuren, mineralen, vitaminen, eiwitten, antioxidanten en voedingsvezels. Zie wel dat ze onbewerkt en dus niet gezouten, gebrand of geroosterd zijn.

Asperge

Helaas is dit witte goud slechts 2 maanden per jaar vers beschikbaar. Ze bevatten weinig calorieën maar veel calcium, kalium, vezels, antioxidanten en vitamine E, B en C.

Tomaten

Tomaten bevatten lycopeen: een krachtig antioxidant die de vernauwing van de bloedvaten voorkomt en zo de kans op een hartinfarct verminderd. Verder zijn ze ook rijk aan kalium, dat onder andere belangrijk is voor de geleiding van prikkels naar je hart.

Knoflook

Knoflook brengt het cholesterolgehalte in evenwicht en verlaagt een hoge bloeddruk.

Groene thee

Groene thee bevat veel en sterke antioxidanten, die zowel je hart als bloedvaten beschermen. Drink 3 koppen groen thee (maar ook niet meer) per dag voor een maximaal resultaat.

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen