Meest recente artikelen

Pimp je pompoensoep: deze smaakcombinaties probeerde je nog niet

In een nieuw jasje

  • Deel dit artikel:
Pimp je pompoensoep: deze smaakcombinaties probeerde je nog niet Artikel

Is er iets wat meer bij de herfst past dan een dampende kom pompoensoep? Natuurlijk is zo’n pompoen wel een tikkeltje te groot om er maar voor één keer soep van te maken… Geen nood: je kan pompoensoep op zo veel manieren pimpen dat je ze nooit ofte nimmer beu wordt.

Onverwacht duo

Wist je dat pompoen en blauwe kaas perfect samen passen? Leg op het einde een paar brokjes in je bord en laat ze zachtjes smelten. Héérlijk.

Herfstgroenten

Je maakt je favoriete herfstsoep extra gezellig door er geroosterde herfstgroenten als pastinaak en wortel aan toe te voegen. Dat is niet alleen smakelijk, maar ook nog eens supermooi.

Oosters

Een oosterse draai aan een gerecht geven is nooit verkeerd: voeg bijvoorbeeld eens wat kokosmelk en/of chili toe aan je Vlaamse bord soep.

Krokante verrassing

Een crunchy toets in je soep kan ook met andere dingen dan croutons. Wat dacht je bijvoorbeeld van nootjes en (pompoen)zaden die je eerst even roostert in de oven?

Toetsje citrus

Friszure accenten werken ook heel goed in combinatie met pompoen. Sinaasappelsap geeft bijvoorbeeld een verrassend lekker effect aan je soep. Wat geraspte gember geeft een soortgelijk resultaat. Of voeg op het einde een toefje (Griekse) yoghurt toe.

Ciao, bella!

Je pompoensoep een Italiaans jasje geven, doe je met gremolata (een mengeling van citroen, peterselie en knoflook). Voeg een lepeltje toe aan je bord soep en waan je meteen in Milaan!

 

MEER MET POMPOEN

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Kaasfondue met pompoen en champagne

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen