Meest recente artikelen

Restaurantmaaltijden aan halve prijs? Het kan dankzij deze app

Restaurants verkopen restjes aan halve prijs om voedselverspilling tegen te gaan.

  • Deel dit artikel:
Restaurantmaaltijden aan halve prijs? Het kan dankzij deze app Artikel

Restaurantmaaltijden aan de helft van de prijs: vanaf maart is het niet langer te mooi om waar te zijn, dankzij de Deense app 'Too Good to Go'. Binnenkort kun je in enkele Gentse restaurants de overschotjes van de dag gaan halen, en dit tegen een zacht prijsje. De organisatie doet dit om voedselverspilling tegen te gaan.

Eenvoudig, maar superslim

Restaurants blijven niet met restjes zitten en jij kunt voor een prikje een lekkere maaltijd afhalen: dat is het eenvoudige, maar superslimme concept van ‘Too Good to Go. De app biedt eigenlijk alleen maar voordelen: restaurants hoeven geen voedsel in de vuilnisbak te kieperen op het einde van de dag (sterker zelfs: ze verdienen er nog een centje aan!), de consument eet een verse maaltijd voor de helft van de prijs én er wordt minder voedsel weggegooid.

James Crummie, de oprichter van ‘Too Good to Go’, vindt voedselverspilling alvast één van de domste problemen ter wereld: “De restaurantindustrie verspilt elk jaar 600.000 ton voedsel, terwijl wereldwijd miljoenen mensen afhankelijk zijn van voedsel­banken. Hoe is het mogelijk dat deze twee problemen naast elkaar kunnen bestaan?”.

Gent als proefkonijn

De Deense app strijkt over twee weken neer in Gent, en wil daarna de rest van het land bereiken. Een groot deel van Europa is alvast overtuigd, want de app heeft al meer dan 1,5 miljoen klanten en meer dan 3.000 horecazaken op de teller staan.

De restaurants kiezen zelf de prijzen van de maaltijden die je kunt afhalen, maar het mag sowieso niet meer dan de helft zijn. Ook de betaling verloopt via de app. Het enige wat je hoeft te doen, is zelf een potje meebrengen om de maaltijd af te halen.

Ga jij het proberen?

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen