Meest recente artikelen

Checklist voor je brunchmenu

Het sleutelwoord: variatie!

  • Deel dit artikel:
Checklist voor je brunchmenu Artikel

Een topbrunch valt of staat met de gerechtjes die je serveert, maar je moet op zoveel letten dat je makkelijk dingen uit het oog verliest. Met onze checklist bij de hand loopt 't vast gesmeerd.

Overweeg een buffet

Wil je zelf ook genieten van je brunch? Organiseer dan een buffet: op voorhand heb je wel even werk om alles klaar te zetten, maar tijdens de brunch bedient iedereen zichzelf en zit jij mee aan tafel met je gasten.

Hoe je ervoor zorgt dat zo’n buffet van ‘n leien dakje loopt, lees je in dit artikel:

Zet dranken apart

Voorzie een aparte tafel voor al je drankjes: zo voorkom je ‘file’ aan de tafel met het eten. Bovendien geven verschillende tafels waar niet al te veel op staat, een veel luchtiger effect dan 1 volgestouwde tafel. Heb je heel veel gasten? Dan is een limonadebar een leuk idee.

Nog inspiratie nodig voor lekkere dorstlessers? Die vind je ongetwijfeld in deze receptenset:

 

Maak de porties niet te groot

Op een brunch willen je gasten vooral veel kunnen proeven, dus hoeven de porties niet al te ruim te zijn. Maak er gerust een bonte verzameling van allerlei kleurrijke schaaltjes van, zorg voor voldoende hoogteverschillen zodat al je gerechtjes zichtbaar zijn (denk bijvoorbeeld aan étagères en houd de volgende richtlijnen in je achterhoofd: voorzie per persoon zo’n 250g vlees, 150g vis, 200g groenten en 200g koolhydraten. Kook je voor grote groepen? Dan kunnen deze hoeveelheden je een idee geven, zowel voor een brunch als voor een picknick.

Verder lezen? De onderstaande artikels brengen je vast op ideeën:

Hou rekening met dieetvoorschriften van de gasten

Is je nichtje glutenintolerant of moet oma lactosevrij eten? Maak op voorhand een lijstje van de dieetvoorschriften en allergieën van je gasten en vermeld duidelijk bij elk gerecht voor wie het (niet) geschikt is.

Geen idee wat je moet klaarmaken voor gasten met intoleranties? We geven je graag enkele suggesties:

 

Zorg voor een goede balans tussen zoet en hartig

Bij een topbrunch staan zowel zoete als hartige gerechtjes op tafel. Zorg daarom voor voldoende variatie!

Nog op zoek naar verrassende receptjes? Dit zijn alvast enkele van onze favorieten:

Schrijf je in voor Project Libelle

In de videotutorials van Project Libelle leer je van niemand minder dan Véronique Leysen hoe je een topbrunch organiseert. Heb je je nog niet aangemeld? Klik dan snel hieronder.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen