Meest recente artikelen

Dit is hét geheim voor krokante zoete aardappelfrietjes

Zacht vanbinnen, crunchy vanbuiten!

 • Deel dit artikel:
Dit is hét geheim voor krokante zoete aardappelfrietjes Artikel

Krokante zoete aardappelfrietjes maken, het lijkt soms een hele kunst. We verklappen je graag hét ultieme geheim om ze te bakken zoals het hoort!

Ze zijn lekker, gezond en bovendien heel eenvoudig te maken: krokante zoete aardappelfrietjes zijn een geschenk uit de hemel! Besprenkel ze met je favoriete kruiden en schuif ze in de oven.

Krijg je ze niet zo crunchy en blijven ze aan de ‘platte’ kant? Dan verklappen we je graag hét ultieme geheim voor krokante zoete aardappelfrietjes.

Zo bak je krokante zoete aardappelfrietjes

Even lekker, maar mét extra crunch: je hebt niet meer nodig dan plantaardige olie en maizena om van je frietjes een succes van te maken! Dit mengsel legt een soort van omhulsel rond je frietje, waardoor de buitenkant lekker krokant wordt terwijl de binnenkant zachtjes gaart.

Stap voor stap

 1. Spoel of schil de zoete aardappel en snij ‘m in frietjes. Doe ze in een mengkom.
 2. Doe twee eetlepels maizena en een halve koffielepel zout bij de frietjes. Roer ze om (met een lepel of je vingers). Zorg ervoor dat elk frietje bedekt is.
 3. Doe er nog drie eetlepels plantaardige olie bij en roer opnieuw om.
 4. Leg de frietjes uit elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bak ze voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Schep ze na 10 minuten om en zet op het einde van de baktijd de grill nog eventjes op.
 5. Smakelijk!

Bekijk de video:

Hier serveer je de crunchy zoete aardappelfrietjes bij:

 • Mag even duren
 • Iets duurder
 • Makkelijk

Zalm met kruidige crumble en zoete-aardappelfrietjes

 • Mag even duren
 • Goedkoop
 • Erg makkelijk

Zoete-aardappelfrietjes met avocadodip

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

 • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.