Meest recente artikelen

Dit zijn de favoriete adresjes van Pascale Naessens

Van België tot het Verenigd Koninkrijk!

  • Deel dit artikel:
Dit zijn de favoriete adresjes van Pascale Naessens Artikel

Je kent Pascale (49) als bestseller van kookboeken zoals 'Puur Pascale' en 'Puur Genieten', maar ook van haar servieslijn ‘Pure’ én als special guest van de nieuwe Libelle Lekker. Vandaag verklapt ze haar favoriete adresjes. Waar gaat ze graag uit eten op de volgende dagen?

Stay home day: Chez Pascale

“Thuis zeg ik vaak al lachend ‘Vanavond eten we Chez Pascale’. Koken is natuurlijk m’n passie, maar ik hou ook echt van gezellig thuiszitten. Dat geeft me rust. M’n recepten vragen geen uren in de keuken. Ze zijn snel klaar, ik vind ze heerlijk en ik hoef nooit te wachten (lacht). Zelfs de afwas is beperkt. Dat geeft mij en Paul de tijd om bij te praten. Samen eten is voor ons echt quality time.”

Today: voetjes onder tafel

“Als ik toch eens ongedwongen en rustig door de week ergens m’n voeten onder tafel wil schuiven, dan is dat bij de Passade. We worden er altijd supervriendelijk verwelkomd. Ze vragen ons niet meer of we frieten of brood willen, ze weten wat we willen en serveren ons er telkens een royale en gevarieerde portie groenten.”

Passade, Brusselsesteenweg 301, 2800 Mechelen – passade.be

Veggie day: groenten van hoog niveau

“Het is telkens weer een plezier om naar Graanmarkt 13 te gaan. Chef Seppe Nobels is altijd goed gezind en verrast me keer na keer met overheerlijke sharing dishes, waarin groenten de hoofdrol spelen. Hij speelt met groenten en doet dat op een ongeziene manier. Ook tof is dat je er dicht bij de keuken zit. Dat maakt het extra gezellig en gemoedelijk.”

Graanmarkt 13, Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen – graanmarkt13.com

Sunday: design aan de Schelde

“In dit prachtige vernieuwde restaurant in een gebouw van architect b0b Van Reeth eet je niet alleen lekker, maar je geniet ook van een prachtige ligging aan de Schelde. In de zomer biedt hun terras de ideale verkoeling en binnen krijg ik het spontaan warm van de stijlvolle inrichting. Een brasserie met stijl.”

RAS, Ernest Van Dijckkaai 37, 2000 Antwerpen – ras.today

Payday: met de K van klasse

“Sinds kort is er in Wijnegem K, een restaurant dat Japans geïnspireerd is met een mediterrane twist. Toevallig mijn twee favoriete keukens. Op de kaart spot je vooral veel vis en lichte gerechten. Het ligt op de site Kanaal van de bekende antiquair Axel Vervoordt die natuurlijk ook de inrichting van het restaurant voor zijn rekening nam. Naast lekker eten hou ik ook van een mooi interieur. Axel koos hier voor natuurlijke materialen waardoor het een warme en sobere sfeer uitstraalt. Extra bijzonder wordt het wanneer je door het raam grote tankers ziet voorbijvaren.”

K, Stokerijstraat 21, 2110 Wijnegem – k-restaurant.be

Someday: internationale Japanse eenvoud

“Telkens als ik naar een grootstad trek, check ik of er een filiaal is van de restaurantketen van Nobu Matsuhisa. Deze gerenommeerde Japanse kok spreekt al jaren tot mijn verbeelding omdat hij erin slaagt een eenvoudige keuken naar een hoger niveau te tillen. Ik hou van de Aziatische keuken met haar verfijning en oog voor detail en dat speelt Nobu helemaal uit. Ik heb intussen al het geluk gehad om aan tafel te schuiven bij Nobu in Peking, Shangai, New York en Londen. Steeds weer ben ik verrast door de mooie maar sobere inrichting en laat ik me verwennen door de heerlijke Japanse visspecialiteiten. Ik hoop ze uiteindelijk allemaal één keer te kunnen bezoeken.”

Nobu London Shoreditch, 10-50 Willow Street, Londen – noburestaurants.com/london-shoreditch

Lees ook …

  • Deel dit artikel:
Alles over Pascale Naessens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen