Meest recente artikelen

Tips voor een stressvrije brunch

Genieten zonder stress

  • Deel dit artikel:
Tips voor een stressvrije brunch Artikel

Een goede voorbereiding is het halve werk wanneer je een stressvrije brunch wilt organiseren. Met deze tips kun je gezellig, ontspannen bij je gasten gaan zitten.

Voorbereidingen

Je kunt heel wat dingen voor je brunch op voorhand voorbereiden. Ben je van plan om zelf granola of chia pudding te maken? Maak die dan de avond voordien. Ook gebak, zoals bananenbrood, muffins of wafels kun je makkelijk de avond voor je brunch maken.

Naast het eten kun je al enkele praktische dingen voorbereiden. Bereid je keuken voor door al je keukenmateriaal al klaar te zetten en alle afwas te doen. Dek ook de tafel op voorhand. Zo vermijd je dat je je de dag zelf tijdens het koken nog druk moet maken over deze praktische taken.

Geen pannenkoeken, wel eitjes

Maak het jezelf niet te moeilijk. Pannenkoeken proberen maken tijdens een brunch is niet zo’n goed idee, omdat je nooit iedereen tegelijk kan bedienen en ze vaak meer werk en stress opleveren dan je zou denken. Wil je toch wat zoetigheden serveren? Kies dan voor op voorhand gebakken wafels of muffins.

Wat dan wel weer onmisbaar is bij een brunch zijn eitjes. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je à la minute spiegeleitjes moet staan bakken. Hou het eenvoudig en maak op voorhand een frittata of quiche. Zo kun je eitjes serveren zonder je druk te maken.

Sapjes

Niets zo lekker bij een brunch als een versgeperst sapje. Drink het puur of maak er een feestelijke mimosa van. Fruitsap kun je makkelijk de avond voordien maken. Pers je fruit en bewaar het sap in een leuke kan die zo de tafel op kan de volgende dag. Ben je fan van zoet en heb je wat meer gasten op bezoek? Overweeg dan een zelfgemaakte limonadebar.

Spek uit de oven

Spek bakken kan voor heel wat spatten en rommel in de keuken zorgen. Om stress te vermijden, kun je je spek in de oven bakken of het in een gerecht verwerken. Zo hoef je er niet de hele tijd bij te blijven en blijft je keuken volledig schoon.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen