Meest recente artikelen

Vraag aan Pascale Naessens: “Waarom komen bepaalde groenten zoals andijvie niet voor in je recepten?”

Spelen alle groenten in de methode van Pascale dezelfde rol, vraagt Marjon (50) vraagt zich af

  • Deel dit artikel:
Vraag aan Pascale Naessens: “Waarom komen bepaalde groenten zoals andijvie niet voor in je recepten?” Artikel

Groenten troef in de recepten van Pascale Naessens. Maar niet alle groenten zijn hetzelfde. Pascale legt uit hoe dat zit.

Pascale: “Ik hou van álle groenten, ook van andijvie. Alleen is het iets minder populair in Vlaanderen dan in Nederland. Ik zoek het liever niet te ver in mijn recepten en vind het een uitdaging om creatief te zijn met bekende en alledaagse producten.”

Eet vooral wat je lekker vindt

Pascale: “Wie verknocht is aan andijvie, raad ik aan om in mijn recepten met spinazie de spinazie te vervangen door andijvie. Je kunt deze bladgroenten op dezelfde manier bereiden. Ik vermijd dus zeker geen groenten.”

Peulvruchten en knollen

Pascale: “Wel is het belangrijk om het onderscheid te zien tussen groenten enerzijds en peulvruchten (zoals linzen en kikkererwten) en knolgewassen (zoals aardappel en zoete aardappel) anderzijds.
Peulvruchten en knolgewassen zijn véél rijker aan koolhydraten dan groenten. Je eet er dus het best niet te veel van. Combineert ze niet met vis of vlees, maar wel met veel groenten. Zo voeg je vezels toe en wordt het zetmeel minder snel afgegeven.”

Natuurlijke vetten

Pascale: “ Het idee dat natuurlijke vette producten slecht voor je zijn, is compleet achterhaald. Je kunt ze gewoon niet combineren met koolhydraten. Volg je bijvoorbeeld een strikt Low Carb High Fat dieet dan kun je bijvoorbeeld afvallen van Griekse yoghurt. Net omdat het extra room bevat en je dan sneller verzadigd bent. Eet je af en toe toch snelle koolhydraten, dan eet je beter gewone volle yoghurt.”

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen