Meest recente artikelen

Vraag aan Pascale: "Waarom kies je voor vette producten zoals noten en Griekse yoghurt?"

Je gewicht onder controle houden met gezonde vetten

  • Deel dit artikel:
Vraag aan Pascale: "Waarom kies je voor vette producten zoals noten en Griekse yoghurt?" Artikel

Catherine (25) kreeg altijd het advies dat je vooral geen noten mag eten als je wilt afvallen en dat je beter kiest voor magere yoghurt. Waarom raadt Pascale Naessens dan aan om noten, zaden en vette yoghurt te eten?

Pascale Naessens: “Om even persoonlijk te worden: ik kampte vroeger enorm met eetproblemen en vond het ontzettend moeilijk om een gezond voedingspatroon te volgen. Waarom? Omdat ik altijd honger had. Ik geraakte maar niet verzadigd en hunkerde continu naar eten. Dat kwam net door een overdaad aan koolhydraten. Dankzij de switch naar meer vetten, zoals olijfolie, volle yoghurt en echte boter voelde ik me veel beter, was ik eindelijk verzadigd én had ik geen problemen meer met mijn gewicht.”

Tussendoortjes

Pascale: “Als ik nu tussendoor honger krijg, neem ik een handjevol noten en kan ik er weer uren tegenaan. Noten zijn mijn redding geweest. De uitdaging bestaat er vooral uit om opnieuw te leren luisteren naar je lichaam, te voelen naar wat je écht nodig hebt. Uiteraard is dat moeilijk als je lichaam je ooit al eens onderuit heeft gehaald, maar gaandeweg bouw je dat opnieuw op.”

Gezonde vetten

Pascale: “Het idee dat natuurlijke vette producten slecht voor je zijn, is compleet achterhaald. Je kunt ze gewoon niet combineren met koolhydraten. Volg je bijvoorbeeld een strikt Low Carb High Fat dieet, dan kun je afvallen van Griekse yoghurt. Net omdat het extra room bevat en je dan sneller verzadigd bent. Eet je af en toe toch snelle koolhydraten, dan eet je beter gewone volle yoghurt.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:
Alles over Pascale Naessens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen