Meest recente artikelen

Met dit basisrecept wordt cake maken kinderspel!

Zo simpel dat je dit recept zo uit het hoofd kent

 • Deel dit artikel:
Met dit basisrecept wordt cake maken kinderspel! Artikel

Gebruik dit cakerecept als basis, en je bent er zeker van dat je straks kunt genieten van de perfecte ‘quatre-quarts’.

Van plan om een cake te maken? Het geheim van een malse cake zit ‘m niet alleen in de gelijke verhouding boter, suiker, eieren en bloem maar ook in de manier waarop je ze geleidelijk bij elkaar brengt. Dit basisrecept voor cake kan niet mislukken!

Dit heb je nodig

 • 200 g boter, op kamertemperatuur
 • 200 g fijne kristalsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 4 eieren (totaal 200 g)
 • 200 g zelfrijzende bloem, gezeefd
 • snuifje zout

Zo maak je het

 1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C.
 2. Klop in een ruime mengkom de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker tot een licht en luchtig mengsel. Dit duurt ongeveer 10 minuten met de hand, en 5 minuten met de mixer.
 3. Klop een voor een de eieren door het boter-suikermengsel. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen in het beslag.
 4. Voeg de bloem en het zout toe en roer ze door het beslag. Roer niet te lang, want dan wordt je cake straks taai. Er mag best nog hier en daar een klein beetje bloem zichtbaar zijn.
 5. Beboter en bebloem een rechthoekige cakevorm met een inhoud van 2 liter. Doe er het beslag in.
 6. Bak de cake 15 minuten in het midden van de oven, en verlaag daarna de oventemperatuur tot 160°C. Laat nog 35 minuten verder bakken.
 7. Controleer de cake met een prikker: als deze droog uit de cake komt, is hij klaar. Anders laat je ‘m nog een paar minuten verder bakken.
 8. Haal de cake uit de oven en laat ‘m 10 minuten afkoelen in de vorm. Ontvorm ‘m daarna op een rooster en laat verder afkoelen.

Wil je nog meer cake maken? Probeer deze recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen