Meest recente artikelen

Welke wijn past het beste bij jou?

  • Deel dit artikel:
Welke wijn past het beste bij jou? Artikel

De Alsacewijnen behoren tot de beste ter wereld en met 7 verschillende  druivenrassen is er altijd wel eentje die perfect past bij jouw diner. Doe de test en ontdek of het de Pinot Noir wordt, de Pinot Blanc... of misschien wel de Muscat d'Alsace.

Dankzij het klimaat in de Alsace – met veel zon en weinig neerslag – kunnen de druiven langzaam en gedurende een lange periode rijpen waardoor de verfijnde aroma’s zich goed kunnen ontwikkelen. Ook de bodemgesteldheid is uitzonderlijk rijk. Je vindt er graniet, kalk, maar ook klei, leisteen en zandsteen.Deze grote diversiteit, met een totale oppervlakte van zo’n 15.000 hectare, is zeer gunstig voor het telen van een groot aantal verschillende druivenrassen.

Om te weten welke wijn het best bij jou past, doe de test op de site van de Alsacewijnen!

1 streek, 7 druivenrassen, miljoenen aroma’s

In de Alsace vind je wijnen die variëren van droog en licht tot weelderig en krachtig. Daardoor zijn ze prima geschikt voor een uiteenlopende reeks gelegenheden: feestjes, een romantische tête-a-tête, een etentje met de familie, een aperitief…  Ook qua gerechten zijn de mogelijkheden legio: vis, vlees, dessert… Dat wordt genieten!

Sylvaner d’Alsace

Deze frisse wijn heeft een licht fruitig of bloemig bouquet en past goed bij zeevruchten, vis of fijne vleeswaren.

Pinot Blanc d’Alsace

Een tere en delicate wijn die discreet naar fruit geurt. Past bij een groot aantal gerechten: gevarieerde buffetten, zeevruchten…

Riesling d’Alsace

De droge, raszuivere en licht fruitige Riesling gaat harmonieus samen met vis, schaaldieren, wit vlees en – natuurlijk – zuurkool.

Muscat d’Alsace

In tegenstelling tot Zuid-Franse Muscat-wijnen is de Muscat d’Alsace droog. Deze wijn geeft je het gevoel in een rijpe tros druiven te happen. Ideaal als aperitief of bij asperges.

Pinot Gris d’Alsace

De Pinot Gris d’Alsace is stevig, rond en heeft een lange afdronk. Hij kenmerkt zich door samengestelde aroma’s van hout, soms lichtjes rokerig. Perfect bij ganzenlever, wild, wit vlees, lever en niertjes.

Gewurztraminer d’Alsace

In deze volle en stevige wijn proef je rijke aroma’s van fruit, bloemen of specerijen. Krachtig en weelderig, maar desondanks toch vaak zacht. Perfect als aperitief, in combinatie met gekruide en pittige gerechten uit de exotische keuken, met krachtige kaassoorten en desserts.

Pinot Noir d’Alsace

Deze wijn onderscheidt zich door aroma’s van rood fruit zoals kersen, frambozen en bessen, en aroma’s van hout. Soms rijpt de wijn in houten vaten. Dat zorgt voor een complexere structuur. Heerlijk bij rood vlees, wild, fijne vleeswaren, geitenkaas of gruyère.

Ontdek welk druivenras jouw favoriet is en doe de test op de Facebook-pagina van Alsacewijnen.

AdvertisementAdvertisement

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen