Meest recente artikelen

Bezocht en goedgekeurd: Culinaria²

  • Deel dit artikel:
Bezocht en goedgekeurd: Culinaria² Artikel

Nog geen plannen dit weekend? Dan is Culinaria² is een echte aanrader! Culinaria² is één grote gastronomische ontdekkingsreis. Het concept: zet 16 topchefs van restaurants met Michelinsterren onder één dak en laat ze elk één hoogstaand gerecht voorschotelen. Daar kan jij van gaan smullen.

Het festival is intussen aan zijn derde editie toe. Deze gaat door van 5 tot 8 mei 2011 in het hartje van Brussel: op de site van Tour & Taxis.

Restaurant met de meeste sterren ter wereld

Culinaria² biedt een uniek gastronomisch avontuur met drie hoofdingrediënten: het restaurant met de meeste sterren ter wereld, de fijnproeversmarkt en een klein tiental themaworkshops die voor iedereen toegankelijk zijn.

Met een Culinaria²-paspoort krijg je toegang tot één van de 4 menu’s. De formule is eenvoudig: 1 menu = 4 gerechten, bereid door 4 verschillende chefkoks met in totaal een minimum van 6 sterren in de Michelin-gids.

Een greep uit het aanbod: Comme chez Soi** (chef Rigolet Lionel), Couvert-Couvert* (chefs Laurent & Vincent Folmer), Hostellerie St-Nicolas** (chef Franky Vanderhaeghe), Pastorale** (chef Bart De Pooter), Sea Grill** (chef Yves Mattagne) en veel meer…

Ons verdict

Wij mochten op de openingsdag (donderdag 5 mei) gaan voorproeven. Een moeilijke keuze tussen de menu’s stond ons te wachten, maar we gingen uiteindelijk toch voor menu 2. Het verdict: helemaal goedgekeurd!

Al konden we andere gerechten observeren en ze zien er één voor één verrukkelijk uit… Onze tip: bezoek Culinaria² met een groep vrienden en kies elk voor een ander menu, zo kan je stiekem van alles eens proeven.

Neem gerust de tijd om de verschillende zalen te bezoeken. Zo staat chocolatier Pierre Marcolini er met een uitgebreide keuze, waaronder zijn gloednieuwe ijsjes. De fijnproeversmarkt is ook zeker een bezoekje waard.

Praktisch

Tour & Taxis: Havenlaan 86c – 1000 Brussel

Donderdag 5 mei 2011: 12u00 – 16u00
Vrijdag 6 mei 2011: 12u00 – 16u00 en 18u00 – 22u00*!
Zaterdag 7 mei 2011: 12u00 – 22u00*
Zondag 8 mei 2011: 12u00 – 18u00

* Opgelet! De restaurants zijn open van 12u00 tot 16u00 en van 18u00 tot 22u00. De fijnproeversmarkt en de gastronomische workshops zijn open tot 23u00.

Meer info en tickets: www.culinariasquare.com

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen