Meest recente artikelen

Marcolini pakt uit met primitieve chocolade

  • Deel dit artikel:
Marcolini pakt uit met primitieve chocolade Artikel

Chocolade in zijn puurste vorm. Chocolatier Pierre Marcolini wijdt ons in in de "primitieve chocolade" met zijn primaire en krachtige aroma's, intens van smaak en smeuïg in de mond.

Van te genieten op een lekker stukje brood, uitgestrooid op een ijsje, truffels en gebak of simpelweg te degusteren in warme chocolademelk als een perfect begin van de herfst.

Marcolini besloot op een dag om chocolade in zijn puurste vorm aan te bieden en noemt het “Primitieve Chocolade”. Als je deze chocolade plet, worden de componenten ervan niet vermengd met elkaar. Dat verklaart ook zijn bijzondere uitzicht en authenticiteit. Door zijn ruwe buitenkant is de chocolade erg fragiel.

Recept voor warme chocolademelk

Voor 3 personen: 300 g volle melk &100 g primitieve chocolade.

Breng de melk aan de kook. Haal de kookpot van het vuur en voeg de primitieve chocolade toe met behulp van een klopper. Zet de pot weer op het vuur en blijf kloppen tot de melk weer kookt. Van het vuur halen en gedurende één minuut mengen tot je een smeuïg mengsel verkrijgt. Warm opdienen.

Praktische info

Bestaat in een versie van zwarte chocolade en een van melkchocolade van het huis (Ecuador & Ghana)
Beschikbaar in alle winkels van Marcolini. Verkoopprijs: 8,90€

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.