Meest recente artikelen

Vol-au-vent smullen in Comme Chez Soi

  • Deel dit artikel:
Vol-au-vent smullen in Comme Chez Soi Artikel

Lunchen in een heus sterrenrestaurant, het blijft een droom voor velen. Maar dankzij Coca-Cola werd deze droom werkelijkheid voor enkele gelukkige lezeressen.

Samen met Coca-Cola organiseerde Comme Chez Soi een wel heel uitzonderlijke lunch. Voor één keer stond sterrenchef Lionel Rigolet niet in de keuken, maar zijn mama Marie-Louise. Op het menu stond het absolute lievelingsgerecht van de topchef: vol-au-vent volgens het recept van zijn mama.

Dat was immers het resultaat van een onderzoek dat Coca-Cola enkele maanden geleden hield: de eenvoudige en traditionele maaltijden die onze moeder voor ons klaarmaakt, blijven de favoriete gerechten bij de Belgen.

De lunch

Een aantal Libelle Lekker!-lezeressen mochten mee proeven van het resultaat. Na een verfrissend aperitief -inclusief heerlijke hapjes van chef Rigolet- in de indrukwekkende wijnkelder van het restaurant konden we plaatsnemen in de stijlvolle eetzaal. Als voorproevertje genoten we van een eigentijds voorgerecht: een tartaar van groentjes met sorbet van komkommer, gemarineerde makreel en een tartaar van garnalen.

En dan, le moment suprême: de overheerlijke vol-au-vent van Mechelse koekoek, met een torentje frietjes en mayonaise. Hemels lekker! De borden werden een tweede en soms zelfs een derde keer opgeschept. Wie beweert dat je met honger van tafel gaat in een sterrenrestaurant?

Om de middag af te sluiten kregen we nog een subliem chocoladedessert voorgeschoteld. Een gezellige babbel en lekker eten: meer heb je niet nodig voor een geslaagde lunch. De gelukkige winnaars gingen met een glimlach om de mond naar huis, en wij ook!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.