Meest recente artikelen

Bye, bye feestkilo's!

  • Deel dit artikel:
Bye, bye feestkilo's! Artikel

Na alle rijkelijke maaltijden van de afgelopen feestdagen voel je dat je broek een beetje strak zit. Je weet dat er wat kilootjes zijn bijgekomen en daar wil je nu meteen terug vanaf. Met de volgende tips maak je komaf met jouw overtollige feestkilo’s.

Pas je aan

Voer een aantal kleine aanpassingen in je kookgewoontes door. Zo houd je de calorieën onder controle, maar hoef je niet aan smaak in te boeten. Kook eens met olijfolie in plaats van met boter. Of voeg eens geen room toe aan je sauzen. Voeg misschien een vegetarische dag toe aan je week. Van verschillende producten bestaat er een magere variant. Denk aan magere yoghurt, halfvolle melk, kaas…

1 el room met 35% vergehalte (12 g): 40 kCal <–> 1 el lightroom met 5 % vetgehalte : 10 kCal

1 el boter (18 g): 134 kCal <–> 1 el halfvolle boter (18 g): 70 kCal

Water en de rest komt later

Ja, je weet het ondertussen al, water is het beste drankje dat je kan drinken én in overvloed liefst. Drink tot twee liter water per dag. Begin er al ’s ochtends mee. Drink meteen als je wakker wordt een lekker glas fris water. Wedden dat je het heerlijk vindt?

Beetje moe?

Je bent een beetje moe van al die feestdagen, dus de neiging om naar cafeïnerijke en oppeppende dranken te grijpen is groot. Maar vermijd overmatig koffiegebruik, kies liever voor een lekker theetje. Heb je het graag wat zoeter? Neem honing in plaats van suiker.

Aan het werk!

Stiekem weet je het zelf al: bewegen is de boodschap! De snelste manier om terug fit te worden, is aan het bewegen gaan. Maak een lange wandeling, fiets naar je werk of naar de winkel, ga baantjes trekken in het zwembad, neem de trap in plaats van de lift…

Kauwen maar

Heb je de neiging om constant iets op te eten? Stop dan (suikervrije) kauwgum in je mond. Zo ga je niet constant kleine hapjes eten.

Neen!

Het is heel gemakkelijk om je te laten verleiden door de lekkere snack in de snoepautomaat. Sta sterk in je schoenen en zeg ‘neen’! Koeken en snoepgoed bevatten vaak lege calorieën. Dat zijn calorieën die geen bruikbare functie voor het lichaam hebben. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet, suiker en alcohol bevatten veel lege calorieën. Vitaminen en mineralen vind je er zelden in terug. Kies daarom liever voor een mandarijntje, een appel of een ander gezond alternatief (yoghurt, rauwkost, soep…). Niet alleen snoepen en koeken bevatten lege calorieën, maar ook frisdrank. Laat je dagelijkse frisdrank nu even achterwege. Kies voor water of een light frisdrank.

Regelmaat

Ook al heb je een verzadigd gevoel en helemaal geen honger, sla zeker geen maaltijden over. Eet de gewoonlijke hoofmaaltijden (ontbijt, middagmaal en avondeten) en eventueel een tussendoortje.

Bron: Libelle.be

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen