Meest recente artikelen

De eerste Sweet Table wedstrijd in België

  • Deel dit artikel:
De eerste Sweet Table wedstrijd in België Artikel

Vind jij het leuk om feestjes te voorzien van een mooie tafel vol lekkernijen? Dan moet je zeker deelnemen aan de Sweet Table wedstrijd! Misschien win jij wel één van de leuke prijzenpakketten.

Concept

Een Sweet Table is een feesttafel die tot in de kleinste details en met precisie wordt gedekt. Zo een tafel lijkt wel een kunstwerk!

Het is de bedoeling om te werken rond een thema dat je zelf kiest, maar het plaatje moet kloppen. De lekkernijen, die op een mooie manier gepresenteerd worden zijn de eyecatchers. Elk detail is van belang; de kleur van het snoep, de keuze van de gebakjes, de kleur van het tafelkleed, het decor op de achtergrond… Alles moet afgestemd zijn op het gekozen thema. 

Deze trend komt overwaaien uit de Verenigde Staten. Initieel waren ze een hit op kinderfeestjes, maar nu palmen de Sweet Tables ook trouw- en bedrijfsfeesten in. Hoewel deze tafels oorspronkelijk zoete ingrediënten bevatten, kan het concept ook hartig zijn.

Wedstrijd

De Franstalige website www.tomate-cerise.be haalt het concept nu ook naar België en maakt er een heuse wedstrijd van.

Je tafel wordt beoordeeld door een jury van zes leden die heel wat betekenen in de wereld van de decoratie en gastronomie.

De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket van maar liefst 750 euro! Haal die lekkernijen dus alvast maar naar boven.

Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Wij laten je enkele voorbeelden van Sweet Tables zien (afbeeldingen). Verken het concept en doe inspiratie op!

Tips

Om je op weg te helpen geven de organisatoren alvast enkele tips:

Zet je ideeën op papier en teken je tafel uit! Ga in je kasten op zoek naar pareltjes, maak gebruik van voorwerpen als onderzetters, speel met niveauverschillen om elk element in de kijker te zetten. Hou je van knutselen? Gebruik je scrapbookingmateriaal om decoratie te maken. Vergeet vooral de details niet, zij maken het verschil!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen